Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/magstarkt/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Magstarkt!

Blogginlägg  

Äntligen har jag läst ut Martina Johansson bok Magstarkt. Det är en bok om tarmflora och magens nervsystem. Det tog en stund att läsa den, man får läsa i lugn och ro för att förstå allt. Det är lätt att man snubblar bort sig ifall barn springer runt, så jag har passat på under kvällarna när Vincent har somnat.

Martina skriver om att bakterierna i magen kontrollerar vårt immunförsvar, hormonproduktionen, avgör vår kroppsvikt, hur mycket näring vi tar upp och mycket mer. Det är en super intressant och väldigt aktuell. Många pratat om tarmfloran och hur vi blir påverkade i kroppen.  Jonas Bergqvist pratar om det under hans och Annika Sjöö föreläsningsturné Paleo Lifestyle, som jag skrivit om tidigare. Man läser om det i dagspressen, som för en månad sedan skrev Göteborgs-Posten en artikel om hur bakterierna i tarmen styr ditt liv.

Hon tar upp om hur avföringen ska och kan se ut, hur man läker sina tarmar, resistent stärkelse, Candida, obalans och sjukdomar. Är du lika intresserad som jag om magen, tarmar och hur allt hänger ihop så tycker jag att du ska läsa boken. 

Nästa bok som jag precis börjat med är Hormonbibeln som även Martina skrivit. Även denna bok sitter jag klistrad vid. Det kommer en recension så fort jag har läst klart den.

Trevlig helg, kram kram

(Visited 528 times, 1 visits today)

Relaterat innehåll

Biffar med kantarellsås

Dessa biffar fick tummen upp av sonen, måste hålla med om att de blev verkligen goda och saftiga. Jag gjorde dessa i ugnen så att man slipper allt os....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!