Mat efter säsong
BlogginläggJag är en stor anhängare av att äta mat efter säsong. Anledningarna är flera, till exempel:
- Miljövänligare, kortare väg för maten att transporteras
- Godare, grönsakerna och frukten har fått växa till sig och mogna på sitt naturliga sätt och smaken går inte ens att jämföra med hårt uppdrivna alternativ.
- Billigare, vem gillar inte att handla billigt?
- Känslan, visst känns det logiskt och rätt att äta det som är i säsong?
Så här på hösten kan man hitta flera av mina grönsaksfavoriter till bra pris i affärerna. Färsk blomkål är just nu mycket billigare än vad den brukar vara. Vitkålen är i princip gratis (och jösses vad mycket god mat du kan göra på vitkål!) och en zucchini kostar max 10 kr.
Perfekt tillfälle alltså att använda de här godingarna i din matlagning! Några av mina personliga favoriter är cole slaw, blomkålsris, blomkålsmos, blomkålsrösti och zucchinibröd. Länkar till recepten hittar du här nedanför.