Baconlindad kyckling med svamp
Antal: 6 portioner
- Energi: 408 kcal
- Protein: 41 gram/portion
- Fett: 54 gram/portion
- Kolhydrater: 5 gram/portion
Ingredienser
- 1 paket bacon
- 900 g kycklingfilé
- salt & peppar
- smör eller olja att steka i
- 1 tsk örtkryddor eller motsvarade mängd färska kryddor
- 1-2 vitlöksklyftor
- 500 g champinjoner
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
Sätt på ugnen på 150 grader. Börja med att dela kycklingfiléerna på längden och linda varje bit i bacon. Stekt dem varsamt några minuter så att de får fin färg. Lägga bitarn i en ugnsform. Ställ in ugnen.
Pusta, dela och stek svampen, vitlöken och örtkryddorna. Salta och preppra. Häll över grädde och en klick dijonsenap.Låt puttra ett tag. Häll den gräddiga svampen över kycklingen och låt alltihop eftersteka 20 minuter. Serverade med en stor matig sallad och nykokt broccoli.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!














