Baconlindad kyckling med svamp

Antal: 6 portioner
  • Energi: 408 kcal
  • Protein: 41 gram/portion
  • Fett: 54 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 1 paket bacon
  • 900 g kycklingfilé
  • salt & peppar
  • smör eller olja att steka i
  • 1 tsk örtkryddor eller motsvarade mängd färska kryddor
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 500 g champinjoner
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

Sätt på ugnen på 150 grader. Börja med att dela kycklingfiléerna på längden och linda varje bit i bacon. Stekt dem varsamt några minuter så att de får fin färg. Lägga bitarn i en ugnsform. Ställ in ugnen.

Pusta, dela och stek svampen, vitlöken och örtkryddorna. Salta och preppra. Häll över grädde och en klick dijonsenap.Låt puttra ett tag. Häll den gräddiga svampen över kycklingen och låt alltihop eftersteka 20 minuter. Serverade med en stor matig sallad och nykokt broccoli.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

Favoritgratäng med fläskfilé

Det kom ett mejl till redaktionen från Anita Andersson i Karlstad: "Jag vill dela med mig av ett favoritrecept, en fläskfilégratäng. Superenkel att gö...

Minismulpaj med rabarber

Sätt ugnen på 175 grader. ”Skala”bort det yttersta lagret av en rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 msk sötströ och lägg i bottnen av...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!