Blåbärspannacotta

Antal: 10 mindre portioner
- Energi: 120 kcal
- Protein: 1 gram/portion
- Fett: 12 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 2 gelatinblad
- 2 dl blåbär
- 1 msk pressad citron
- 3 dl grädde
- blåbär till garneringen
Gör så här
Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Koka upp blåbär och citronsaft, låt puttra en halv minut. Mixa bären med stavmixer direkt i kastrullen. Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén. Fyll försiktigt upp smeten i små glas på en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat. Garnera med vispad grädde och blåbär.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!