Blåbärspannacotta

Antal: 10 mindre portioner
  • Energi: 120 kcal
  • Protein: 1 gram/portion
  • Fett: 12 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl blåbär
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl grädde
  • blåbär till garneringen

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i fem minuter. Koka upp blåbär och citronsaft, låt puttra en halv minut. Mixa bären med stavmixer direkt i kastrullen. Ge grädden ett uppkok i en annan kastrull, ta sedan av från värmen. Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och tillsätt blåbärspurén. Fyll försiktigt upp smeten i små glas på en bricka. Ställ in brickan i kylen i några timmar, tills pannacottan stelnat. Garnera med vispad grädde och blåbär.

Relaterat innehåll

Blåbärsdessert

Lägg alla ingredienser i en mixer och kör tills blandningen är slät. Toppa med en nypa kokosflingor. Servera direkt! Perfekt vardagsdessert för hela f...

Lakritspannacotta med hallon

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Gröp ur vaniljstången och lägg både stång och innanmäte i grädde i en kastrull. Sätt på värmen. Tillsätt eventuell ...

Pannacotta med kokos och lime

En supergod dessert perfekt till påsk! Paleo-gurun och kokboksförfattaren Birgitta Höglunds kombinerar favvo-smakerna kokos och lime i en härlig panna...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!