Blomkålstabbouleh

- Energi: 185 kcal
- Protein: 4 gram/portion
- Fett: 11 gram/portion
- Kolhydrater: 15 gram/portion
Ingredienser
- 1/2 normaltstort blomkålshuvud
- 1 liten rödlök
- 1/2 purjolök
- 200 g körsbärstomater
- 1 röd paprika
- flingsalt, örtsalt, svartpeppar, en nypa paprikapulver och en nypa kanel
- 35 g fryst persilja
- 1/2 citron, saften
- en rejäl skvätt ekologisk kallpressad olivolja
Gör så här
Dela blomkålen i mindre bitar. Koka al dente ca 5–6 min. Häll av vattnet men låt blomkålen ånga av
över plattan så vätskan försvinner.
Kör blomkålen i matberedare några sekunder tills det liknar couscous.
Hacka rödlök, purjolök, tomater och paprika och lägg i en skål. Blanda ner kryddor, persiljan och blomkål. Pressa över citron och häll i olivolja.
Jessicas blogg hittar du på tjockkocken.se!
Fotograf: Emma Shevtzoff