Blomkålstabbouleh

Antal: 4 portioner
  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 11 gram/portion
  • Kolhydrater: 15 gram/portion

Ingredienser

  • 1/2 normaltstort blomkålshuvud
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 purjolök
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 röd paprika
  • flingsalt, örtsalt, svartpeppar, en nypa paprikapulver och en nypa kanel
  • 35 g fryst persilja
  • 1/2 citron, saften
  • en rejäl skvätt ekologisk kallpressad olivolja

Gör så här

Dela blomkålen i mindre bitar. Koka al dente ca 5–6 min. Häll av vattnet men låt blomkålen ånga av
över plattan så vätskan försvinner.

Kör blomkålen i matberedare några sekunder tills det liknar couscous.

Hacka rödlök, purjolök, tomater och paprika och lägg i en skål. Blanda ner kryddor, persiljan och blomkål. Pressa över citron och häll i olivolja.

Jessicas blogg hittar du på tjockkocken.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Ugnsbakad laxfilé med sparris och citronsmörsås

Placera filéerna i en ugnsform, salta och peppra, pressa ev över lite färsk citron. Hyvla en skiva smör (med osthyvel) och lägg ovanpå laxen. Sätt en ...

Lammfärsbiffar med fetaost

Blanda lammfärsen och övriga ingredienser till en fast smet. Låt gärna stå någon timme så alla smaker sätter sig bättre. Blöt händerna och forma bi...

Myntasås

Blanda alla ingredienser och låt stå i kylen medan resten av maten tillagas. Vid servering toppa med lite extra mynta samt ev ringla över lite olivolj...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!