Kalvläggryta i tomatsås
Mustig kalvgryta med klassiska italienska smaker som sköter sig själv i ugnen. Här i lergryta men det går lika bra med crockpot.

Antal: 4-6 portioner
Ingredienser
- 1-1,5 kg kalvlägg
- 2 msk olivolja
- 1 röd lök
- 1 vitlöksklyfta
- 2 gula lökar
- 1 morot
- 1-2 palsternackor
- 1 burk krossade tomater
- 1 msk torkad basilika
- 1 lagerblad
- salt & peppar
Gör så här
Lägg lergrytan i blöt enstund. Finhacka alla grönsker och löken. Varva hacket och köttet i lergrytan. Krydda och häll tomatkrosset och ringla olja till sist.
Ställ lergrytan i kall ugn och sätt värmen på 175 grader. Efter två- tre timmar är grytan klar.
Stäng av ugnen och låt stå en timme till. Servera med finstrimlad, smörstekt vitkål eller blomkålsmos!
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!