Kalvläggryta i tomatsås

Mustig kalvgryta med klassiska italienska smaker som sköter sig själv i ugnen. Här i lergryta men det går lika bra med crockpot.
Antal: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1-1,5 kg kalvlägg
  • 2 msk olivolja
  • 1 röd lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1-2 palsternackor
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 msk torkad basilika
  • 1 lagerblad
  • salt & peppar

Gör så här

Lägg lergrytan i blöt enstund. Finhacka alla grönsker och löken. Varva hacket och köttet i lergrytan. Krydda och häll tomatkrosset och ringla olja till sist.

Ställ lergrytan i kall ugn och sätt värmen på 175 grader. Efter två- tre timmar är grytan klar.

Stäng av ugnen och låt stå en timme till. Servera med finstrimlad, smörstekt vitkål eller blomkålsmos!

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Indisk lergryta med smörstekt vitkål

PERFEKT SLOW FOOD. Den smakrika grytan lagas långsamt medan du gör något annat. I princip kan du stoppa in vad som helst i kött- och grönsaksväg i ler...

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

Etiopisk Bako-gryta

Nya smaker från nya länder, dags att testa mat med inspiration från Etiopien! Denna gryta är lättlagad och perfekt som storkok!...

Dillkött

En riktig klassiker som gillas av de flesta....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!