Kokoskonfekt

Antal:
  • Energi: 4252 kcal
  • Protein: 44 gram/portion
  • Fett: 395 gram/portion
  • Kolhydrater: 140 gram/portion

Ingredienser

  • 250 g kokosfett
  • 250 g mörk choklad (70-86%)
  • 100 g nötter och mandlar, hackade

Gör så här

Värm försiktigt fettet så det blir flytande. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad. Häll i flytande kokosfettet och blanda ordentligt. Fyll en liten braspanna/form eller konfektformar med hackade nötter och mandlar. Häll därefter blandningen över nötter och mandlar. Ställ i kylen tills det stelnar. Förvaras i kyl eller frys.

Fotograf: Soma Nordic

Relaterat innehåll

Kokostoppar

Sätt ugnen på 175 grader. Skala av det yttersta skalet från en apelsin och finhacka Bara det brandgula, inget vitt! Hetta upp en stekpanna och fräs ap...

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

LCHF-Jellycubes

Varje kub bli en liten energibomb som man kan äta när man är hungrig eller sugen. Om man inte sötar för mycket kan man ha dem som en “sug-dämpare” eft...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!