Kokostoppar

Antal: 30 portioner
  • Energi: 100 kcal
  • Protein: 2 gram/portion
  • Fett: 8 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 1 st ekologisk apelsin - skalet
  • 1 tsk honung
  • 50 g smör
  • 2 st ägg
  • 2 dl sukrin melis
  • 200 g riven kokos
  • 200 g mörk choklad - att doppa i

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Skala av det yttersta skalet från en apelsin och finhacka Bara det brandgula, inget vitt! Hetta upp en stekpanna och fräs apelsinhacket tillsammans med honungen en kort stund.Lägg det kanderade apelsinhacket på ett hushållspapper så att det får torka lite. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och sukrin melis i ca 5 minuter så att det blir vitt och fluffigt.Tillsätt kokos, apelsinhacket och till sist smöret. Rör smeten jämn och låt svälla en stund. Klicka ut 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Låt kakor­na svalna ordentligt.Smält sedan chokladen i vattenbad. Doppa nederdelen av kokostopparna i chokladen och ställ på bakplåtspapper. Låt stelna. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.

Receptförfattare:

Fotograf: Pernilla Sjöström

Relaterat innehåll

Marsipangodis

Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!...

Påsktårta

Dag 1: Förbered chokladfromagen som ska stå i kylen över natten. Marsipanen kan göras då också. Chokladfromage: Hacka chokladen och koka upp grädden. ...

Krispiga chokladbollar

Lägg smör i en skål. Tillsätt sötningsmedel och rör om med en gaffel. Krossa kokoschipsen i handflatan och tillsätt i smörblandningen tillsammans med ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!