Kokostoppar
- Energi: 100 kcal
- Protein: 2 gram/portion
- Fett: 8 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
- 1 st ekologisk apelsin - skalet
- 1 tsk honung
- 50 g smör
- 2 st ägg
- 2 dl sukrin melis
- 200 g riven kokos
- 200 g mörk choklad - att doppa i
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Skala av det yttersta skalet från en apelsin och finhacka Bara det brandgula, inget vitt! Hetta upp en stekpanna och fräs apelsinhacket tillsammans med honungen en kort stund.Lägg det kanderade apelsinhacket på ett hushållspapper så att det får torka lite. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och sukrin melis i ca 5 minuter så att det blir vitt och fluffigt.Tillsätt kokos, apelsinhacket och till sist smöret. Rör smeten jämn och låt svälla en stund. Klicka ut 30 små toppar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Låt kakorna svalna ordentligt.Smält sedan chokladen i vattenbad. Doppa nederdelen av kokostopparna i chokladen och ställ på bakplåtspapper. Låt stelna. Förvara kakorna i burk med tättslutande lock.
Fotograf: Pernilla Sjöström














