Kycklingpaj med taco

Antal: 6 portioner
  • Energi: 635 kcal
  • Protein: 38 gram/portion
  • Fett: 50 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • Pajdeg

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 st ägg
  • Fyllning

  • 1 st gul lök
  • 3 dl vitkål
  • smör att steka i
  • 1 st grillad kyckling - urbenad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk sockerfri tacokrydda
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk soja
  • 3 dl riven ost

Gör så här

Pajdeg: Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl med sesamfrön i en blender/mixer. Blanda ner övriga ingredienser och kör till en deg. Låt vila i kylskåp i ca 30 minuter. Tryck ut degen i en springform, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet i ca 8 minuter.

Fyllning: Skär lök och vitkål i mindre bitar. Fräs i smör tills det mjuknat. Tillsätt kycklingköttet i mindre bitar. Blanda ner crème fraiche, grädde och kryddor. Låt allt sjuda några minuter. Fördela kycklingröran i pajskalet och strö över osten. Sätt in i ugnen ca 25 min. Servera med en god blandsallad.

Receptförfattare:

Fotograf: Annie Anderberg

Relaterat innehåll

Kycklingburgare med currymayo

Burgare: Blanda alla ingredienserna till kyckling­burgarna. Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida. Currymajonnäs: Blanda alla ...

Grekisk kycklinggryta

Skala gul lök och vitlök. Dela gula löken i klyftor. Vitlöksklyftorna ska vara hela. Börja med att steka kycklingen i olivolja tills den fått färg. Sa...

Avokadodressing

Mixa avokadofruktköttet, vitlök, senap och citronsaft med blender eller stavmixer. Tillsätt oljan långsamt i fin stråle samtidigt som du fortsätter mi...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!