Mandelpannkakor med smörstekta äpplen och björnbär

Här kommer en glutenfri variant som serveras med säsongens äpplen, björnbär och vispad grädde.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 420 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 36 gram/portion
  • Kolhydrater: 11 gram/portion

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 tsk fiberhusk eller helst johannesbrödkärnmjöl, vilket gör att konsistensen och smaken blir snäppet bättre
  • 1 krm salt smör att steka i
  • 1 äpple
  • 3 dl björnbär
  • 1 tsk kanel

Gör så här

Vispa samman samtliga ingredienser utom frukten och låt smeten stå och svälla i några minuter • Stek sedan pannkakorna i rikligt med smör • Skala och skär äpplet i bitar • Stek sedan i smör tillsammans med björnbär, kanel och eventuellt extra sötning.

Receptförfattare:

Fotograf: Jill Wallentin

Relaterat innehåll

Mandelpannkakor

Klassiska pannkakor som påminner lite om amerikanska pannkakor. Härligt mättande tack vare mandelmjöl och grädde i smeten....

Blåbärspannkakor

Vispa ihop ingredienserna, utom blåbären. Hetta upp en mindre stekpanna till strax över medelvärme med en rejäl klick smör eller kokosfett. Sleva upp ...

Marjas pannkakor

Mångsidigt recept som påminner mycket om "vanliga" pannkakor. Passar bra som frukost, mellis eller varför inte till fyllda crèpes?...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!