Mejerifri chokladpannacotta

Antal: 4 portioner
  • Energi: 380 kcal
  • Protein: 6 gram/portion
  • Fett: 36 gram/portion
  • Kolhydrater: 9 gram/portion

Ingredienser

  • 4 dl krämig kokosmjölk
  • 2 äggulor
  • 100 g mörk choklad, minst 75%
  • 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljextrakt

Gör så här

Koka upp kokosmjölk med äggulor, vispa ihop innan det blir för varmt och gulorna koagulerar. Låt sjuda under rörning i 10 minuter.

Bryt chokladen i en skål. Dela vaniljstången och gröp ur kärnorna i chokladen. Häll kokosmjöl­ken över och låt stå ett tag så att chokladen smälter.

Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas. Ställ kallt i minst 2 timmar. Täck så inte pannacottan får skinn. Garnera med bär eller kokoschips.

Åses blogg hittar du på 56kilo.se!

Receptförfattare:

Fotograf: Åse Falkman Fredrikson

Relaterat innehåll

Pulled chicken

Perfekt mat till många är pulled chicken! Köpt barbequesås innehåller så mycket socker så jag gör min egen....

Rödkålsslaw

Riv rödkålen med osthyvel. Kärna ur äpplet och riv det med grovt rivjärn. Blanda alla ingredienser. Förvara i kylskåp. Åses blogg hittar du på 56k...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!