Mejerifri chokladpannacotta

- Energi: 380 kcal
- Protein: 6 gram/portion
- Fett: 36 gram/portion
- Kolhydrater: 9 gram/portion
Ingredienser
- 4 dl krämig kokosmjölk
- 2 äggulor
- 100 g mörk choklad, minst 75%
- 1 vaniljstång eller 1/2 tsk vaniljextrakt
Gör så här
Koka upp kokosmjölk med äggulor, vispa ihop innan det blir för varmt och gulorna koagulerar. Låt sjuda under rörning i 10 minuter.
Bryt chokladen i en skål. Dela vaniljstången och gröp ur kärnorna i chokladen. Häll kokosmjölken över och låt stå ett tag så att chokladen smälter.
Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas. Ställ kallt i minst 2 timmar. Täck så inte pannacottan får skinn. Garnera med bär eller kokoschips.
Åses blogg hittar du på 56kilo.se!
Fotograf: Åse Falkman Fredrikson