Pulled chicken
- Energi: 362 kcal
- Protein: 48 gram/portion
- Fett: 8 gram/portion
- Kolhydrater: 18 gram/portion
Ingredienser
Barbequesås
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja
- 2 dl chilisås (Ica Ett gott liv har låg sockerhalt)
- 1 dl vatten
- 1/2 dl äppelcidervinäger
- 1 1/2 msk worchestersås
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk mald ingefära
- 2 msk ekologisk blomsterhonung
- 2 msk japansk soja
- 1/2 msk rökt paprikapulver
- 2 tsk chipotle paste (Santa Maria)
- salt & peppar
Kyckling
- 1 kilo kycklinglårfiléer
- 1 gul lök
- 1 stor vitlöksklyfta
- 1/2 msk rökt paprikapulver
- salt
- smör att steka i
Gör så här
Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 170 grader. Stek kycklinglårfiléerna, klyftad lök och vitlöksklyftorna i mindre bitar. Kycklingen ska bara få lite färg. Krydda med lite paprikapulver och salt. Lägg sedan över i lergryta eller ugnssäker gryta. Häll över barbequesåsen. Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 2 timmar.
Ta sedan ut och dra isär köttet med två gafflar och blanda ihop med såsen. Servera gärna med rödkålsslaw!
Åses blogg hittar du på 56kilo.se!
Fotograf: Åse Falkman Fredrikson