Moussaka

- Energi: 642 kcal
- Protein: 38 gram/portion
- Fett: 38 gram/portion
- Kolhydrater: 31 gram/portion
Ingredienser
- 2-3 auberginer
- 1 msk olivolja
- 500 g lammfärs
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 burk krossade tomater
- 2 msk ajvar relish
- 1-2 tsk torkad oregano/mynta
- 1 krm kanel
- salt & peppar
- 3 kokta potatisar, skivade (kan uteslutas)
Topping
- 1 paket fetaost
- 2 dl grekisk/turkisk yoghurt
- 150 g riven smakrik ost
Gör så här
Börja med skära auberginerna i centimetertjocka skivor, lägg ut dem på en ugnsplåt med bakpapper, salta.
Baka i 175 grader 20 minuter eller tills skivorna fått lite färg.
Gör under tiden köttfärsröran. Hacka lök och vitlök och stek några minuter i olja. Tillsätt färsen och sedan övriga ingredienser utom potatisen och toppingen. Låt puttra i 20 minuter.
Varva sedan auberginer, köttfärsröran och potatisen i en ugnsform.
Riv/smula fetaosten och blanda den med yoghurten. Bred över moussakan.
Toppa med den rivna osten. Grädda i 30 minuter (höj till 200 grader) eller tills moussakan fått fin färg.
Servera med en stor matig sallad.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden