Nanbröd med vitlökssmör

Dessa nanbröd är så goda att du kommer att längta efter indisk mat varje dag! Passar bra till klassiska rätter som Kyckling garam masala.
Antal: 6-8
  • Energi: 275 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 2 dl kokosnötsmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk lökpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 dl neutral olja lr kokosolja
  • 4–5 dl hett vatten
  • olja att steka i, valfritt
  • 100 g smör
  • 1–2 vitlöksklyftor
  • flingsalt, valfritt

Gör så här

Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt olja och sedan hett vatten och rör om ordentligt. Låt svälla och kavla eller bred runda bröd på bakplåtspapper eller direkt på köksbänken.

Stek varsamt med eller utan olja i stekpanna tills bröden fått fint färg och jäst ordentligt. Sätt ugnen på 70 grader och håll bröden varma medan du steker vidare.

Smält smöret och blanda den färskpressade vitlöken i. Pensla smöret på bröden och smula flingsalt över. Resten av vitlökssmöret häller du i en skål och doppar brödbitar i.

 

FOTO EMMA SHEFTZOFF

 

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Kesoplättar

Om du inte tål nötter eller mandel är dessa kesoplättar ett bra alternativ till vanliga LCHF-pannkakor. Nej, förresten kesoplättarna är fantastiskt go...

Emma Shevtzoff

Tacogratäng med guacamole

Njut av tex mex med gott samvete. Fixa denna läckra LCHF-gratäng med hemgjord guacamole och egen sockerfri tacokrydda....

Indisk lergryta med smörstekt vitkål

PERFEKT SLOW FOOD. Den smakrika grytan lagas långsamt medan du gör något annat. I princip kan du stoppa in vad som helst i kött- och grönsaksväg i ler...

FOTO EMMA SHEVTZOFF

Indiska blomkålsbollar

Frasiga och supergoda blomkålsbollar som påminner om falafel fast med indisk touch!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!