Nanbröd med vitlökssmör

- Energi: 275 kcal
- Protein: 3 gram/portion
- Fett: 27 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
- 2 dl kokosnötsmjöl
- 2 msk fiberhusk
- 1/2 tsk lökpulver
- 1 tsk bakpulver
- 1/2-1 tsk salt
- 1 dl neutral olja lr kokosolja
- 4–5 dl hett vatten
- olja att steka i, valfritt
- 100 g smör
- 1–2 vitlöksklyftor
- flingsalt, valfritt
Gör så här
Blanda alla torra ingredienserna i en skål. Tillsätt olja och sedan hett vatten och rör om ordentligt. Låt svälla och kavla eller bred runda bröd på bakplåtspapper eller direkt på köksbänken.
Stek varsamt med eller utan olja i stekpanna tills bröden fått fint färg och jäst ordentligt. Sätt ugnen på 70 grader och håll bröden varma medan du steker vidare.
Smält smöret och blanda den färskpressade vitlöken i. Pensla smöret på bröden och smula flingsalt över. Resten av vitlökssmöret häller du i en skål och doppar brödbitar i.
Fotograf: Emma Shevtzoff