Rostad chèvre med valnötter

Busenkelt och syndigt gott. Särskilt om man är svag för getost. Extra mumsigt med lite honung på valnötterna.
Antal: 10 personer
  • Energi: 193 kcal
  • Protein: 10 gram/portion
  • Fett: 16 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1 stor stubbe chèvre, 450 g eller 2 små à 250 g
  • 1 dl valnötter
  • 1/2-1 msk flytande honung, valfritt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela osten på längden och gratinera med skärsidan uppåt i 15 minuter eller tills osten fått fin gyllene färg.

Rosta valnötterna i en medelhet panna någon minut – med eller utan honung. Men var försiktig, nötter är extremt värmekänsliga och bränns lätt vid. Servera osten med valnöt ­terna ovanpå.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Sparris- och endivsallad med halloumikrutonger

Ljummen sallad är riktigt gott. Särskilt endiverna får en helt annan smak och konsistens när man steker dem varsamt. Liksom sparrisen som här fått ext...

Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!...

Partypizza x 2

Idén till den här pizzan fick jag av en norsk läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med vanlig pajdeg. Javisst, i mitt gamla hemland Frankri...

Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet....

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!