Randig fiskpaté

Pimpad fiskpaté med två sorters fisk – läckert rosa lax och torsk med finhackad dill och spenat för smakens och den gröna färgens skull!
Antal: 12 portioner
  • Energi: 186 kcal
  • Protein: 15 gram/portion
  • Fett: 14 gram/portion
  • Kolhydrater: 1 gram/portion

Ingredienser

  • Grön fiskfärs

  • 400 g vit fiskfilé - torsk, sej eller kummel
  • 4 bitar hackad fryst spenat, tinad
  • 20 g finhackad färsk dill
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Röd fiskfärs

  • 400 g laxfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • smör till formen
  • en bit bakplåtspapper
  • färsk dill

Gör så här

Fiskfärsen görs i två separata omgångar.

Börja förslagsvis med den vita fisken. Skär filéerna i tärningar och mixa några tag i en matberedare. Tillsätt spenat, dill, ägg och grädde och kör några tag tills det blir en hyfsad slät färs. Tillsätt fiberhusk, krydda och lägg färsen i en separat skål.

Skölj av matberedaren och gör laxfärsen på samma sätt.

Smörj en avlång brödform på 1,5 liter, med smör och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Varva färs så det blir två lager av varje. Grädda i 175 grader 1 eller 1 ½ timme i vattenbad. Skydda färsen med aluminiumfolie efter 30 minuter. Låt svalna i minst sex timmar eller helst över natten.

Servera patén kall och skivad med stenbitsromsås. Garnera gärna med dill.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Stenbitsromsås

Blanda gräddfil, majonnäs, citron och peppar väl i en skål och vänd försiktigt i romen sist. ...

Rostad chèvre med valnötter

Busenkelt och syndigt gott. Särskilt om man är svag för getost. Extra mumsigt med lite honung på valnötterna....

Parmalindade laxspett

Less i more! Lax, färsk basilika och parmaskinka. Det behövs inte mer för att fixa smakrika spett till buffébordet....

Partypizza x 2

Idén till den här pizzan fick jag av en norsk läsare som undrade om man inte kunde göra pizza med vanlig pajdeg. Javisst, i mitt gamla hemland Frankri...

Ljummen sparris och endivesallad med halloumikrutonger

Grön dröm! Ljummen sallad är riktigt gott. Särskilt endiverna får en helt annan smak och konsistens när man steker dem varsamt. Liksom sparrisen som h...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!