Randig fiskpaté

- Energi: 186 kcal
- Protein: 15 gram/portion
- Fett: 14 gram/portion
- Kolhydrater: 1 gram/portion
Ingredienser
Grön fiskfärs
- 400 g vit fiskfilé - torsk, sej eller kummel
- 4 bitar hackad fryst spenat, tinad
- 20 g finhackad färsk dill
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Röd fiskfärs
- 400 g laxfilé
- 2 ägg
- 1 dl vispgrädde
- 1 tsk fiberhusk
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- smör till formen
- en bit bakplåtspapper
- färsk dill
Gör så här
Fiskfärsen görs i två separata omgångar.
Börja förslagsvis med den vita fisken. Skär filéerna i tärningar och mixa några tag i en matberedare. Tillsätt spenat, dill, ägg och grädde och kör några tag tills det blir en hyfsad slät färs. Tillsätt fiberhusk, krydda och lägg färsen i en separat skål.
Skölj av matberedaren och gör laxfärsen på samma sätt.
Smörj en avlång brödform på 1,5 liter, med smör och lägg en bit bakplåtspapper i botten. Varva färs så det blir två lager av varje. Grädda i 175 grader 1 eller 1 ½ timme i vattenbad. Skydda färsen med aluminiumfolie efter 30 minuter. Låt svalna i minst sex timmar eller helst över natten.
Servera patén kall och skivad med stenbitsromsås. Garnera gärna med dill.
Fotograf: Emma Shevtzoff