Tahinirutor med chokladtäcke

Antal: 8-10 portioner
  • Energi: 326 kcal
  • Protein: 28 gram/portion
  • Fett: 5 gram/portion
  • Kolhydrater: 13 gram/portion

Ingredienser

  • Tahinifyllning

  • 3 dl tahini (helst ljus, på skalade sesamfrön)
  • 1 dl kokosolja
  • 1 msk honung
  • 2 msk lönnsirap
  • en nypa salt
  • Chokladsås

  • 1 msk honung eller lönnsirap
  • 1/2 dl vatten
  • 1/4 dl kokosolja
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kakao

Gör så här

Mixa ingredienserna till tahinifyllningen med stavmixer eller elvisp.

Häll i en avlång form med bakplåtspapper i botten, exempelvis en brödform, och ställ i frysen tills den stelnat på ytan (ca 30 minuter).

Mixa ingredienserna till chokladsåsen.

Ta ut formen med tahinifyllning ur frysen och häll över chokladsåsen.

Ställ in formen i frysen igen i 1 timme eller tills fyllningen stelnat helt.

Ta ut formen ur frysen och tippa ur tahini- och chokladfyllningen med hjälp av bakplåtspappret och låt stå i kylen tills det är dags för servering.

Sedan skärs den i så stora rutor som önskas. Servera direkt från kylen då den är krämig, men smälter snabbt!

Receptet kommer från halsasomlivsstil.com!

Receptförfattare:

Fotograf: Jessica Bentsen

Relaterat innehåll

Piroger med två fyllningar

Matiga piroger med fyllning av Spenat/feta och kyckling....

Råkostsallad

Riv alla rotsaker fint och blanda samman i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över rotsakerna. Rör om allt så att det bland...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!