Ajvar relish

Köpt ajvar kan ibland innehålla både socker och modifierad stärkelse. Hemgjord ajvar kräver lite pyssel men är extremt god!
Antal: 1 sats
  • Energi: 688 kcal
  • Protein: 13 gram/portion
  • Fett: 43 gram/portion
  • Kolhydrater: 50 gram/portion

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 2 röda chilipeppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl vinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 3 msk olivolja

Gör så här

Dela auberginen på längden och kärna ur paprikorna. Lägg grönsakerna på en ugnsplåt med bakpapper. Rosta i ugnen på 225 grader tills paprikaskinnet blir svartbränt här och där.

Pilla bort paprikaskinnet och gröp ur aubergineköttet. Hacka aubergine och paprika i bitar.

Skiva chilipepparn och finhacka vitlöken. Fräs tillsammans i en matsked olja.

Blanda i grönsakerna och fräs några minuter till. Mixa grönsaksfräset med vinägern i en blender. Krydda och tillsätt resten av oljan.

Observera att näringsinnehållet är beräknat per sats och inte portion.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Broccolihummus

Broccolihummus

Här med broccoli i stället för kikärtor, och en härlig hemmagjord sesampasta – tahini, som faktiskt är utsökt som den är, som en egen sås/röra till ex...

Myntasas

Fannys myntasås

Här är Fannys LessCarbs omåttligt populära och superenkla myntasås....

chimichurri

Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Sydamerika och går lika bra att använda som marinad till kött/fisk eller som i detta fall en härlig sås. Detta g...

caponata

Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostad...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!