Broccolihummus

Här med broccoli i stället för kikärtor, och en härlig hemmagjord sesampasta – tahini, som faktiskt är utsökt som den är, som en egen sås/röra till exempelvis grillad kyckling eller över en sallad.
Antal: 1 sats, ca 2 dl
  • Energi: 1641 kcal
  • Protein: 20 gram/portion
  • Fett: 163 gram/portion
  • Kolhydrater: 21 gram/portion

Ingredienser

  • 250 g broccoli
  • 1 sats tahini
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk starkt paprikapulver
  • 3 msk olivolja
  • salt & peppar
  • Tahini

  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl citronsaft
  • salt efter smak

Gör så här

Ångkoka broccolin cirka fem minuter genom att koka upp vatten i en kastrull och lägga broccolin i en sil och på med ett lock.

Gör tahinin enligt receptet. Kör samtliga ingredienser i en matberedare till önskad konsistens. smaka av med salt/peppar.

Rosta försiktigt sesamfröna i en panna. mortla alla ingredienser till en krämig röra eller kör med stavmixern, låt gärna stå några minuter om du ska äta den som den är så fröna hinner suga åt sig lite vätska.

Fannys blogg hittar du på lesscarbs.se!

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

Relaterat innehåll

Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostad...

Fannys myntasås

Här är Fannys LessCarbs omåttligt populära och superenkla myntasås....

Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Sydamerika och går lika bra att använda som marinad till kött/fisk eller som i detta fall en härlig sås. Detta g...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!