Fannys myntasås

Här är Fannys LessCarbs omåttligt populära och superenkla myntasås.
Antal: 1 sats, ca 3 dl
  • Energi: 591 kcal
  • Protein: 11 gram/portion
  • Fett: 54 gram/portion
  • Kolhydrater: 16 gram/portion

Ingredienser

  • 2 dl yoghurt, minst 10% fetthalt
  • 1 dl crème fraiche
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 rejäl näve färsk mynta (1-2 dl plockade blad)
  • salt & peppar

Gör så här

Hacka myntan fint. Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Låt gärna stå och dra en stund före servering så smakerna kommer fram.

Fannys blogg hittar du på lesscarbs.se!

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.

Receptförfattare:

Fotograf: Fanny Lindkvist

Relaterat innehåll

Broccolihummus

Här med broccoli i stället för kikärtor, och en härlig hemmagjord sesampasta – tahini, som faktiskt är utsökt som den är, som en egen sås/röra till ex...

Caponata

Caponata är egentligen en sici­ liansk varm sallad med auber­ gine och tomat som bas. Denna version innehåller bland annat persilja, oliver och rostad...

Chimichurri

Chimichurri kommer ursprungligen från Sydamerika och går lika bra att använda som marinad till kött/fisk eller som i detta fall en härlig sås. Detta g...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!