Warning: file_get_contents(http://graph.facebook.com/?id=https://matkarlek.nu/har-ar-vi-som-bloggar-pa-matkarlek/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /home/matkarle/domains/matkarlek.nu/wp-content/themes/matkarlek/single.php on line 25

Här är vi som bloggar på Matkärlek!

Just nu  

Skärmklipp 2015-05-13 16.56.04

Välkommen in i gänget! Här delar tretton fantastiska bloggare med sig av sina tankar och vardag men oxå tips, recept och pepp. Utöver chefredaktör Anne och redaktionschef Anna.
Möt Sophie, Fanny, Anna med flera som i dag får sällskap av Tobias H Jonasson, utbildad kock, PT och kostrådgivare! Idag bjuder på Helstekt laxsida med dillsmör och oyestersås! 

Sophie Cronquist
”Jag är en hängiven LCHF:are som tycker om att laga mat och hitta på egna recept. ’Inget får förfaras’ är min devis. Det går alltid att hitta på något kul med lite gamla rester eller annat smått och gott som du råkar ha hemma! Jag är född och uppvuxen i Stockholm, men har sedan ett parvår bytt insjö mot riktigt hav och bor nu i Göteborg. Förutom matvoch hälsa älskar jag musik, resor, att fotografera, yoga och mina nyvunna intressen vindsurfing och segling! Jag driver bloggen www.ekofilosophie.com med intressant läsning om ekologiskt tänk, hälsa, träning och skönhet på ett naturligt och ekologiskt sätt, gärna med hemgjorda produkter – samt mina LCHF-recept.” Driver blogger www.ekofilosphie.com.

Fanny Lindkvist
”Matglad 27-åring, gift med ett exceldokument (känns så ibland, och oj vad jag behöver det, jag som sprutar idéer och tankar helt ohämmat). Vi är en grym kombo och tillsammans skapar vi underverk. Exempelvis våra barn Sixten född 11 och Betty 14. Jag drömmer om ett karriärbyte inom mat och hälsa. Utbildad kostrådgivare inom LCHF/paleo. Nyligen startat företag och är livrädd och supertaggad.” Driver bloggen www.lesscarbs.se.

Anna Dahlgren
”Det finns två anledningar till att jag bloggar; jag älskar att skriva men viktigast av allt är att jag vill förmedla vikten av att välja bort den mat som gör oss både sjuka och tjocka. 2013 fick jag diagnosen RA (ledgångsreumatism).  Jag bor i Mantorp med min man och två barn: Hugo 12 år och Lova 6 år. Lova är den som har fått mest positiva effekter av kosten. Det behöver inte var så svårt och avancerat att tänka om och tänka framåt. Kan jag inspirera någon att välja ett friskare liv så är det värt varje stund jag skriver om vår familj och våra val! ”

Emma Göhran
Emmas blogg handlar om hur man får ihop matpusslet i en småbarnsfamilj med en pendlare och en heltidsstuderande – och hur man får småbarn att äta bra frukost. Hon tipsar om rätter som är ”lättlagade, kolhydratsnåla och naturligtvis goda, även om man frågar barnen”. Det blir vardagsfavoriter som kycklinggratäng med paprika och jordnötter, makens fantastiska vitkålssallad (”ni förstår, min man gör världens godaste vitkålssallad”) och ägg- och baconmuffins!

Åsa Bergman
”Kostrådgivare och hälsocoach. Jag bor numera i Hälsingland efter många år i Stockholm. Hade länge en längtan och drivkraft att göra något helt annat, byta inriktning från arbetslivscoach till att starta eget med kost och hälsa i fokus. Mina stora passioner är matlagning, skrivande, fotografering och resor i världen. Under 2014 utbildade jag mig till kostrådgivare och mitt intresse för kost och näring har bara vuxit ju mer jag lär mig. Numera äter jag 100 procent paleokost och mår så otroligt bra av det, vilket jag gärna vill dela med mig av. Min första kostkurs i hälsosam matlagning/paleo/ifd hålls i vår. Yeehaa!”

Åsa Eckerrot
”Matroad frilans, tonårsmamma, sambo, jägare och hundägare. Äter LCHF sedan 1,5 år. Botaniserar gärna bland roliga råvaror och experimenterar ofta vid spisen. Med varierat resultat men fortsatt förhoppningsfull! Har målet att gå ned ytterligare i vikt men njuter under tiden av att slippa infektioner, ledvärk och andra krämpor. Det är lätt att må bra med LCHF!”

Pernilla Lantz
”Jag heter Pernilla, är 38 år och bor i Lindome. Jag är gift med Anders och tillsammans har vi en son, Vincent 8 år. Jag och Anders har ätit lågkolhydratkost sedan 2010 och har aldrig mått bättre. Mitt mål är att äta så rena produkter som möjligt och njuta av livet. Vi handlar allt vårt kött och våra ägg från lokala bonden i Lindome och på sommaren odlar vi egna grönsaker. Nu till sommaren ska jag försöka mig på kålrabbi, blomkål och grönkål.”

My Westerdahl
”En snart nyexad civilingenjör med ett rosa sinne och en äkta matkärlek. Genom LCHF har jag ätit mig fri från allergier, astma och 80 kilos övervikt. Nu återstår ynka 20 kilo till målvikt som sakta men säkert skalas av med hjälp av LCHF, tung styrketräning och mentala verktyg. Kan jag, kan du!” Driver bloggen www.lchfingenjoren.se.

Anja Malmqvist
”Jag är en 36-årig, matintresserad sjukgymnast som har ätit LCHF sedan sex år tillbaka. Förutom mat är trädgård och odling en passion. Naturliga råvaror från egen täppa, skog och mark ger mig inspiration i köket.” Driver bloggen www.enklicksmor.se.

Therese ”LCHFThess” Olofsson
Olofsson har Sverigerekord i viktminskning på hela 140 kg med hjälp av LCHF. Hon skriver varje söndag! Det är mycket tankar och känslor: ”För just detta med känslor är det ingen som pratar om vanligtvis. Det man får är en high five för man gått ner i vikt och sen är det bra. Men är det klart där? Har du fattat vad som hänt? Har din kropp förstått? Hur känner du dig?”

Theva – Dietistbloggen
Eva Pettersson och Theres Johannesson  jobbar med sin stora passion- mat och hälsa. ”I början av förra året tog vi examen från dietistprogrammet och jobbar båda som primärvårdsdietister i Södertälje respektive Värmland. Vi brinner för att med matens hjälp leda folk till en god hälsa. Olika former av lågkolhydratkost syns på våra egna tallrikar såväl som i nutritionsbehandlingen av våra patienter. Vi vill inspirera flera till ett hälsosamt liv med hjälp av riktig mat och att samtidigt få uppleva matkärlek.”

 

Tobias H Jonasson
Utbildad kock, PT och kostrådgivare! Tobias driver Fitness By Sweden och kommer att bjuda på sina bästa recept här.  Självklart lågt på kolhydrater och enbart med naturliga råvaror. Han har ett brinnande intresse för kreativ matlagning, både i mat och nyttiga efterrätter.

Annes blogg

Annas blog

 

(Visited 440 times, 1 visits today)
  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!