Broccolipaj med rödlök

- Energi: 664 kcal
- Protein: 23 gram/portion
- Fett: 60 gram/portion
- Kolhydrater: 6 gram/portion
Ingredienser
Pajbotten
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 40 g smör
- 1 ägg
Fyllning
- 1/2 broccolistånd
- 1 liten rödlök eller halv purjolök, hackad
- 5 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 150 g riven ost, lagrad hårdost
- 50 g blåmögelost
- 1/2 paket bacon
- 3-4 cocktailtomater
- salt & peppar
- 1 tsk örtkryddor
Gör så här
Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 min. Grädda skalet i 200 g i 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader. Ta ut pajen.
Fyllning: Hacka grönsaker i bitar lagom stora munsbitar. Fördela i pajskalet. Blanda i ost och smaksätt. Häll i det förgräddade pajskalet. Grädda i minst 30 minuter.
Fotograf: Anne Aobadia