Broccolipaj med rödlök

Antal: 4-6 portioner
  • Energi: 664 kcal
  • Protein: 23 gram/portion
  • Fett: 60 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • Pajbotten

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1/2 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 1/2 broccolistånd
  • 1 liten rödlök eller halv purjolök, hackad
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 150 g riven ost, lagrad hårdost
  • 50 g blåmögelost
  • 1/2 paket bacon
  • 3-4 cocktailtomater
  • salt & peppar
  • 1 tsk örtkryddor

Gör så här

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 min. Grädda skalet i 200 g i 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader. Ta ut pajen.

Fyllning: Hacka grönsaker  i bitar lagom stora munsbitar. Fördela i pajskalet. Blanda i ost och smaksätt. Häll i det förgräddade pajskalet. Grädda i minst 30 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Anne Aobadia

Relaterat innehåll

Paj med bacon och feta

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Broccolipaj med blomkål och curry

Sätt ugnen på 200 grader. Gör pajskalet: Kör mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills det blir e...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!