Paj med bacon och feta

Antal: 4-6 portioner
Ingredienser
Pajbotten
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl hasselnötsmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 1/2 tsk salt
- 40 g smör
- 1 ägg
Fyllning
- 5 ägg
- 2 dl vispgrädde
- 150 g riven ost, lagrad hårdost
- 150 g fetaost
- 1 paket bacon
- 5 cocktailtomater
- salt & peppar
- 1 tsk örtkryddor
Gör så här
Pajbotten:
Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 min. Grädda skalet i 200 g i 8 minuter tills skalet fått lite färg. Ta sedan ut och sänk ugnen till 175 grader. Ta ut pajen.
Fyllning:
Hacka bacon lagom stora munsbitar. Dela tomaterna på samma sätt. Fördela i pajskalet. Varva med den rivna osten och söndersmulad fetaost. Vispa ihop ägg, vispgrädde och kryddorna. Häll i det förgräddade pajskalet. Grädda i minst 30 minuter.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!