Broccolipaj med blomkål och curry

Antal: 4-6 portioner

Ingredienser

  • Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl sesamfrön (skalade)
  • 1 msk fiberhusk
  • lite salt
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde (40% vispgrädde)
  • 200 g riven lagrad ost
  • 1 broccolihuvud
  • 100 g blomkål
  • 1/2 liten gul lök
  • salt & peppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk curry

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Gör pajskalet: Kör mandelmjöl och sesamfrön i en mixer. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt mixa tills det blir en deg. Tryck ut i en pajform och nagga med gaffel. Låt vila i kylskåp i en halvtimme. Grädda sedan pajskalet i 8-10 minuter eller tills det fått fin färg. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.

Gör fyllningen: Skär blomkål och broccoli i lagom stora bitar och fördela i pajskalet. Strimla löken i båtar och lägg i. Strö över den rivna osten. Vispa ägg, grädde och kryddor i en skål och häll det över i pajskalet. Grädda alltihop i ugn i minst en halvtimme.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Cheddarknäcke

Knaprigt knäcke med smak av cheddar som passar fint till julens och vinterns kalas. Unna dina gäster godaste cheddarknäcke!...

Kalvläggryta i tomatsås

Mustig kalvgryta med klassiska italienska smaker som sköter sig själv i ugnen. Här i lergryta men det går lika bra med crockpot. ...

Omelett med svamp

Rensa och dela svampen, Stek i riktligt med smör och rapsolja. Salta och peppra och krydda. Slå på grädden och låt små puttra till hälften av grädden ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!