Annes goda chokladmousse

En efterrätt att bli lycklig av – kombinationen ägg, grädde och mörk choklad är ju förstås tacksam. Men med smak av lakrits når denna chokladmousse himmelska höjder!
Antal: 6-8 portioner
  • Energi: 228 kcal
  • Protein: 5 gram/portion
  • Fett: 22 gram/portion
  • Kolhydrater: 3 gram/portion

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 nypa salt
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g mörk choklad, minst 70%
  • 1 tsk lakritspulver

Gör så här

Dela äggen och ställ undan gulorna. Vispa vitorna hårt med salt.

Vispa grädden tillsammans med vaniljpulvret, men inte för hårt. Smält chokladen i vattenbad eller mikro. Ta bort den smälta chokladen från vatten­badet.

Rör ner gulorna en i taget och tillsätt lakritsen. Rör försiktigt ner chokladsmeten i vitorna. Blanda till en slät smet och avsluta med att blanda i vispgrädden ordentligt.

Häll upp i portionsskålar eller mindre glas och ställ i kylen med plastfolie över. Moussen stelnar på 2 timmar men kan stå över natten och håller sig flera dagar i kylen.

Servera med ett par bär och en klick löst vispad grädde.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Mejerifri tomatpaj

Den här pajen är helt mejerifri och vegetarisk men inte vegansk eftersom pajbotten innehåller ägg....

Varm sallad med fetaost

Detta är världens godaste tillbehör till grillat. Funkar fint till fisk, korv och kött men också som självständig vegetarisk huvudrätt....

Oreganosmör

Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Pressa eller riv vitlöken med ett fint rivjärn. Rör ihop smör och vitlök med en gaffel och tillsätt övriga i...

Fänkålssallad med kummin

Krispigt fräsch sallad med smak av lime och kummin till vegopajen. Passar också fint till grillrätter och varmrökt fisk!...

Grillad färsk korv med pynt

Färsk korv smakar extra gott när man har tillgång till grill men minst lika spännande blir den här enkla rätten i ugnen! Till den ser- verar jag gärna...

Makrillsallad

Den här feta makrillsalladen är riktigt bra sommarmat. Rökt makrill med massor av finhackade godsaker och majonnäs smakar extra gott efter en dag på s...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!