Annes picknickbröd

Någonting mittemellan bröd och bottenlös paj. Gott att ta med och njuta av på picknick. Eller som tilltugg i mindre bitar medan matlagningen pågår.
Antal: 6 portioner
  • Energi: 238 kcal
  • Protein: 14 gram/portion
  • Fett: 17 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • 1/2 dl färskriven parmesan
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk pofiber
  • 2 msk fiberhusk
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 äggvitor
  • 3 ägg
  • 250 g keso
  • 2 msk olivolja
  • 20 urkärnade kalamataoliver
  • valfri örtkrydda

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda de torra ingredienserna i en bunke och ställ åt sidan.

Mixa ihop ägg och keso till en slät smet och tillsätt olivoljan. Blanda med de torra ingredienserna och bred ut i en långpanna med ett ark bakplåtspapper i botten.

Tryck i oliverna och strö över valfri örtkrydda. Grädda ca 20 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Fänkålssallad med kummin

Krispigt fräsch sallad med smak av lime och kummin till vegopajen. Passar också fint till grillrätter och varmrökt fisk!...

Oreganosmör

Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Pressa eller riv vitlöken med ett fint rivjärn. Rör ihop smör och vitlök med en gaffel och tillsätt övriga i...

Grillad färsk korv med pynt

Färsk korv smakar extra gott när man har tillgång till grill men minst lika spännande blir den här enkla rätten i ugnen! Till den ser- verar jag gärna...

Makrillsallad

Den här feta makrillsalladen är riktigt bra sommarmat. Rökt makrill med massor av finhackade godsaker och majonnäs smakar extra gott efter en dag på s...

Röd chilimajonnäs

Blanda ihop alla ingredienser och låt såsen vila en stund, minst 15 minuter innan servering. Så hinner smakerna utvecklas, tillsätt lite salt om så be...

Mejerifri tomatpaj

Den här pajen är helt mejerifri och vegetarisk men inte vegansk eftersom pajbotten innehåller ägg....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!