Annikas specialtacos

Vem gillar inte tacos? Detta är den perfekta familjemiddagen!
Antal: 4 portioner
  • Energi: 845 kcal
  • Protein: 40 gram/portion
  • Fett: 73 gram/portion
  • Kolhydrater: 6 gram/portion

Ingredienser

  • Tacobröd

  • 1/2 dl smakfri kokosolja
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 ägg
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 dl mandelmjölk
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 tsk bakpulver
  • Tacofärs

  • 500 g nötfärs
  • Krydda

  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk havssalt
  • 1 krm cayennepeppar
  • Paleo-aioli

  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl smakfri smält kokosolja
  • 1 vitlöksklyfta

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan. Blanda alla ingredienser utom bakpulvret i matberedaren. Blanda i bakpulvret och mixa lätt. Klicka ut fyra runda bröd på en plåt med bakplåts­ papper. Ta lite vatten på händerna och tryck ut dem till platta bröd. Grädda i ugnen ca 15 minuter.

Blanda samman alla kryddor och stek tillsammans med nötfärsen i smakfri kokosolja. Häll i lite vatten i färsen och rör om.

Mixa ägg och dijonsenap ordentligt i matbereda­ren. Rör ner lite olja i taget under tiden som matberedaren är på. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda lite till. Ställ in i kylen innan servering.

Servera med dina favoritgrönsaker!

Annikas blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Johan Hagby

Relaterat innehåll

Paleogröt

Om du vill ha tydligare jordgubbssmak på gröten kan du mosa jordgubbarna innan du tillsätter dem. Konsistensen ska vara lik mannagrynsgröt....

Coconut gojidream

En trevlig liten rätt som smakar fint som mellanmål och även som efterrätt! Superenkelt och snabbt fixat – en kokosdröm med nyttiga gojibär....

Köttfärspaj

Annikas matiga kött- färspaj med smak av tomat och vitlök går alltid hem – hos såväl små som stora matgäster....

Panerad rödspätta med rotmos

Otippad men lyckad kombo – frasig panerad fisk med rotmos på palsternacka, kålrot och morot. Med denna panering får du en krispig yta på fisken utan a...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!