Annikas specialtacos

- Energi: 845 kcal
- Protein: 40 gram/portion
- Fett: 73 gram/portion
- Kolhydrater: 6 gram/portion
Ingredienser
Tacobröd
- 1/2 dl smakfri kokosolja
- 3 dl mandelmjöl
- 3 ägg
- 2 tsk fiberhusk
- 1/2 dl mandelmjölk
- 1/2 tsk havssalt
- 1 tsk bakpulver
Tacofärs
- 500 g nötfärs
Krydda
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk havssalt
- 1 krm cayennepeppar
Paleo-aioli
- 2 äggulor
- 1 tsk dijonsenap
- 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl smakfri smält kokosolja
- 1 vitlöksklyfta
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smält kokosoljan. Blanda alla ingredienser utom bakpulvret i matberedaren. Blanda i bakpulvret och mixa lätt. Klicka ut fyra runda bröd på en plåt med bakplåts papper. Ta lite vatten på händerna och tryck ut dem till platta bröd. Grädda i ugnen ca 15 minuter.
Blanda samman alla kryddor och stek tillsammans med nötfärsen i smakfri kokosolja. Häll i lite vatten i färsen och rör om.
Mixa ägg och dijonsenap ordentligt i matberedaren. Rör ner lite olja i taget under tiden som matberedaren är på. Pressa i en vitlöksklyfta och blanda lite till. Ställ in i kylen innan servering.
Servera med dina favoritgrönsaker!
Annikas blogg hittar du här!
Fotograf: Johan Hagby