Panerad rödspätta med rotmos

Otippad men lyckad kombo – frasig panerad fisk med rotmos på palsternacka, kålrot och morot. Med denna panering får du en krispig yta på fisken utan att behöva använda vanligt ströbröd.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 396 kcal
  • Protein: 25 gram/portion
  • Fett: 22 gram/portion
  • Kolhydrater: 20 gram/portion

Ingredienser

  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • havssalt, svartpeppar
  • 1 ägg
  • 4 filéer av rödspätta
  • kokosolja, till stekning
  • Rotmos

  • 2 palsternackor
  • 1 kålrot, 500 g
  • 1 morot
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

Blanda kokosmjöl, sesam­ frön, salt och peppar. Knäck ägget i en skål och rör om. Doppa filéerna i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek på medelhög värme tills de har en gyllenbrun yta.

Skala och hacka rotfrukterna. Koka i ca 15 minuter. Mixa allt till ett mos i matbereda­ren. Salta och peppra.

Annikas blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Johan Hagby

Relaterat innehåll

Paleogröt

Om du vill ha tydligare jordgubbssmak på gröten kan du mosa jordgubbarna innan du tillsätter dem. Konsistensen ska vara lik mannagrynsgröt....

Annikas specialtacos

Vem gillar inte tacos? Detta är den perfekta familjemiddagen!...

Coconut gojidream

En trevlig liten rätt som smakar fint som mellanmål och även som efterrätt! Superenkelt och snabbt fixat – en kokosdröm med nyttiga gojibär....

Köttfärspaj

Annikas matiga kött- färspaj med smak av tomat och vitlök går alltid hem – hos såväl små som stora matgäster....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!