Panerad rödspätta med rotmos

- Energi: 396 kcal
- Protein: 25 gram/portion
- Fett: 22 gram/portion
- Kolhydrater: 20 gram/portion
Ingredienser
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1/2 dl sesamfrön
- havssalt, svartpeppar
- 1 ägg
- 4 filéer av rödspätta
- kokosolja, till stekning
Rotmos
- 2 palsternackor
- 1 kålrot, 500 g
- 1 morot
- havssalt
- svartpeppar
Gör så här
Blanda kokosmjöl, sesam frön, salt och peppar. Knäck ägget i en skål och rör om. Doppa filéerna i ägget och sedan i mjölblandningen. Stek på medelhög värme tills de har en gyllenbrun yta.
Skala och hacka rotfrukterna. Koka i ca 15 minuter. Mixa allt till ett mos i matberedaren. Salta och peppra.
Annikas blogg hittar du här!
Fotograf: Johan Hagby