Paleogröt

Om du vill ha tydligare jordgubbssmak på gröten kan du mosa jordgubbarna innan du tillsätter dem. Konsistensen ska vara lik mannagrynsgröt.
Antal: 1 portion
  • Energi: 228 kcal
  • Protein: 17 gram/portion
  • Fett: 14 gram/portion
  • Kolhydrater: 7 gram/portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • 1 dl färska skivade jordgubbar
  • kanel, kardemumma eller vaniljpulver, valfritt efter smak

Gör så här

Vispa ihop allt på låg värme i en kastrull till önskad grötkon­ sistens.

Servera med till exempel mandelmjölk, nötter, bär eller skivad banan.

Annikas blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Johan Hagby

Relaterat innehåll

Panerad rödspätta med rotmos

Otippad men lyckad kombo – frasig panerad fisk med rotmos på palsternacka, kålrot och morot. Med denna panering får du en krispig yta på fisken utan a...

Annikas specialtacos

Vem gillar inte tacos? Detta är den perfekta familjemiddagen!...

Coconut gojidream

En trevlig liten rätt som smakar fint som mellanmål och även som efterrätt! Superenkelt och snabbt fixat – en kokosdröm med nyttiga gojibär....

Köttfärspaj

Annikas matiga kött- färspaj med smak av tomat och vitlök går alltid hem – hos såväl små som stora matgäster....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!