Köttfärspaj

Annikas matiga kött- färspaj med smak av tomat och vitlök går alltid hem – hos såväl små som stora matgäster.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 843 kcal
  • Protein: 40 gram/portion
  • Fett: 71 gram/portion
  • Kolhydrater: 11 gram/portion

Ingredienser

  • Botten

  • 4 dl mandelmjöl
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1 msk fiberhusk
  • 3/4 dl smält smakfri kokosolja
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 1 rödlök
  • 500 g köttfärs
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor
  • Äggstanning

  • 2 ägg
  • 1 dl osötad mandelmjölk
  • havssalt, svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Täck ugnsformen med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja. Tryck ut pajdegen. Grädda i ca 10 minuter.

Hacka rödlöken och bryn köttfärsen tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna och pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra.

Lägg i köttfärsen i pajskalet. Blanda alla ingredienser till äggstanningen och häll över kött­ färsen. Grädda pajen i ca 25 minuter.

Servera med en fräsch sallad!

Annikas blogg hittar du här!

Receptförfattare:

Fotograf: Johan Hagby

Relaterat innehåll

Paleogröt

Om du vill ha tydligare jordgubbssmak på gröten kan du mosa jordgubbarna innan du tillsätter dem. Konsistensen ska vara lik mannagrynsgröt....

Panerad rödspätta med rotmos

Otippad men lyckad kombo – frasig panerad fisk med rotmos på palsternacka, kålrot och morot. Med denna panering får du en krispig yta på fisken utan a...

Annikas specialtacos

Vem gillar inte tacos? Detta är den perfekta familjemiddagen!...

Coconut gojidream

En trevlig liten rätt som smakar fint som mellanmål och även som efterrätt! Superenkelt och snabbt fixat – en kokosdröm med nyttiga gojibär....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!