Köttfärspaj

- Energi: 843 kcal
- Protein: 40 gram/portion
- Fett: 71 gram/portion
- Kolhydrater: 11 gram/portion
Ingredienser
Botten
- 4 dl mandelmjöl
- 1/2 tsk havssalt
- 1 msk fiberhusk
- 3/4 dl smält smakfri kokosolja
- 1 ägg
Fyllning
- 1 rödlök
- 500 g köttfärs
- 1 burk krossade tomater
- 3 vitlöksklyftor
Äggstanning
- 2 ägg
- 1 dl osötad mandelmjölk
- havssalt, svartpeppar
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa alla ingredienser till pajdegen i en matberedare. Täck ugnsformen med bakplåtspapper eller smörj den med smakfri kokosolja. Tryck ut pajdegen. Grädda i ca 10 minuter.
Hacka rödlöken och bryn köttfärsen tillsammans med löken. Häll i de krossade tomaterna och pressa i vitlöksklyftorna, salta och peppra.
Lägg i köttfärsen i pajskalet. Blanda alla ingredienser till äggstanningen och häll över kött färsen. Grädda pajen i ca 25 minuter.
Servera med en fräsch sallad!
Annikas blogg hittar du här!
Fotograf: Johan Hagby