Asiatisk fisksoppa

Ingredienser
- 500 gr tinad eller fryst fisk (blanda gärna lax och torsk)
- Räkor, ca 20 st
- 600 gr kokosmjölk eller kokosgrädde
- 75 gr sugarsnaps (brytbönor)
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 200 gr sharitaki-nudlar
- Skal och saft från 1 lime
- 1-2 klyftor vitlök
- 1,5 msk fiskfond
- 1 tsk gurkmeja
- Kokosolja
- Salt, vitpeppar
Gör så här
Skala och hacka löken i tunna skivor. Pressa vitlöken. Värm kokosoljan i en stor kastrull och när smält så ha i och stek löken lätt. Häll kokosmjölken i en kastrull. Rör ner fiskfonden och låt koka upp.
Skär paprikan i strimlor. Skala och finhacka ingefäran. Riv skalet på limen med ett fint rivjärn.
Ha i paprika, hackad ingefära, skal och saft från lime i kastrullen. Ha i lite gurkmeja tills det blir en fin gul färg. Gurkmeja har ingen egen smak och är bara i för att ge fin färg åt soppan. Låt koka 5 minuter.
Skär fisken i tärningar, ca 2*2 cm. Lägg ner fisken och sugarsnaps i soppan och koka försiktig i ytterligare 5 minuter.
Skölj nudlarna i ett durkslag och ha i soppan strax före servering så de blir varma och blandade med soppan.
Häll upp i skålar och toppa med några skalade räkor och ev lite ärtskott.
Fotograf: Annika Malm