Asiatisk fisksoppa

Nu när hösten närmar sig så passar en god soppa perfekt! Den är soppan är mejerifri och full av goda smaker.
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gr tinad eller fryst fisk (blanda gärna lax och torsk)
  • Räkor, ca 20 st
  • 600 gr kokosmjölk eller kokosgrädde
  • 75 gr sugarsnaps (brytbönor)
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 gr sharitaki-nudlar
  • Skal och saft från 1 lime
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1,5 msk fiskfond
  • 1 tsk gurkmeja
  • Kokosolja
  • Salt, vitpeppar

Gör så här

Skala och hacka löken i tunna skivor. Pressa vitlöken. Värm kokosoljan i en stor kastrull och när smält så ha i och stek löken lätt. Häll kokosmjölken i en kastrull. Rör ner fiskfonden och låt koka upp.

Skär paprikan i strimlor. Skala och finhacka ingefäran. Riv skalet på limen med ett fint rivjärn.

Ha i paprika, hackad ingefära, skal och saft från lime i kastrullen. Ha i lite gurkmeja tills det blir en fin gul färg. Gurkmeja har ingen egen smak och är bara i för att ge fin färg åt soppan. Låt koka 5 minuter.

Skär fisken i tärningar, ca 2*2 cm. Lägg ner fisken och sugarsnaps i soppan och koka försiktig i ytterligare 5 minuter.

Skölj nudlarna i ett durkslag och ha i soppan strax före servering så de blir varma och blandade med soppan.

Häll upp i skålar och toppa med några skalade räkor och ev lite ärtskott.

Asiatisk fisksoppa

Receptförfattare:

Fotograf: Annika Malm

Relaterat innehåll

Laxfrittata med chili

Bästa laxfrittatan med blomkål, paprika och chili! Otroligt enkel och väldigt god. Allra bäst ljummen med grönsallad och en syrlig vinägrett till....

Lax med rostade grönsaker och ingefärssås

Ingefärssåsen är en favorit till lax och kyckling. Den har en frisk och fräsch smak och dessutom tillskrivs ingefära många hälsofördelar....

Citrondoftande torsk med zucchiniraita

Idag var vi sugna på fisk här hemma och jag bestämde mig för att fixa lite torsk och en fräsch yoghurtsås, en så kallad raita till. En fin citron låg ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!