Bananchokladkaka

Kladdig och god chokladkaka utan smör.
Antal: 2 portioner
  • Energi: 613 kcal
  • Protein: 11 gram/portion
  • Fett: 23 gram/portion
  • Kolhydrater: 12 gram/portion

Ingredienser

  • 80 g mogen banan
  • 3⁄4 dl mandelmjöl
  • 2 msk hasselnötsmjöl
  • 1 1⁄2 msk sötströ
  • 1 1⁄2 msk kakao
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk riven kokos
  • 1⁄2 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader • Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser • Rör till sist ner ägget • Smöra och mjöla en 12-cm springform, gärna med riven kokos och häll ner smeten • Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter • Kakan ska fortfarande vara lite kladdig.

Receptförfattare:

Fotograf: Marja Folcke

Relaterat innehåll

Chokladmoussetårta

Detta är en av mina favorittårtor! Tårtan har en botten av bland annat mandelmjöl och är toppad med ett tjockt, ”chokladigt” överdrag som påminner om ...

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

Bananpannkaka

Mixa ingredienserna utom smöret med stavmixer. Smeten ska vila ett par minuter. Sätt på en mindre stekpanna på medelhögvärme. Stek i rikligt med smör ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!