Bananchokladkaka

- Energi: 613 kcal
- Protein: 11 gram/portion
- Fett: 23 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
- 80 g mogen banan
- 3⁄4 dl mandelmjöl
- 2 msk hasselnötsmjöl
- 1 1⁄2 msk sötströ
- 1 1⁄2 msk kakao
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1⁄2 tsk bakpulver
- 1 krm vaniljpulver
- 1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader • Mosa bananen och blanda med alla torra ingredienser • Rör till sist ner ägget • Smöra och mjöla en 12-cm springform, gärna med riven kokos och häll ner smeten • Grädda mitt i ugnen i cirka 12–15 minuter • Kakan ska fortfarande vara lite kladdig.
Fotograf: Marja Folcke