Broccoli- och jordärtskockspuré

Antal: 6 portioner
  • Energi: 185 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 9 gram/portion
  • Kolhydrater: 14 gram/portion

Ingredienser

  • 300 g jordärtskocka
  • 500 g broccoli
  • 100 g smör
  • salt & peppar

Gör så här

Skala jordärtskockorna och tärna eller skiva ganska smått. Koka i lättsaltat vatten 5–10 minuter.

Dela och hacka under tiden brocco­lin, inklusive stjälken, grovt. När jordärtskockorna är nästan klara tillsätts broccolin som får koka någon minut tills den fortfarande är al denne. Häll av vattnet och lägg i smöret. Mixa med stavmixer till önskad konsistens.

Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt mer salt.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Lammstek fylld med örter och färskost

Urbenad lammstek blir saftig och god med färskost och kryddor!...

Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!...

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!