Lammstek fylld med örter och färskost

- Energi: 335 kcal
- Protein: 38 gram/portion
- Fett: 20 gram/portion
- Kolhydrater: 1.5 gram/portion
Ingredienser
- 1,5-2 kg lammstek, urbenad
- salt & svartpeppar
- 100 g färskost
- 1 näve finhackade färska örtkryddor - persika, mejram, rosmarin, timjan, basilika eller oregano
- 3-4 vitlöksklyftor
- 0,5 citron, zesten
- steksnöre
- 50 g smör
Gör så här
Ta fram steken i god tid så hinner den blir rumstempererad.
Sätt ugnen på 160 grader.
Lägg lammsteken med skinnet neråt på en stor skärbräda, salta och peppra insidan. Bred ut osten med en slickepott, lägg de färska örtkryddorna, vitlöken och citron zesten ovanpå. Rulla ihop steken och bind den med steksnöre. Salta och peppra ordentligt runtom hela steken. Lägg steken i en form och hyvla smör över. Stick en köttermometer i den tjockaste delen av steken.
Ställ in formen i nedre delen av ugnen. Stekningen tar cirka 1 – 1 1⁄2 timme beroende på vikt.
Ta ut steken när temperaturen nått 60 grader. Låt den vila 10 minuter under aluminiumfolie och skär sedan i tunna skivor med en vass kniv. Ta till vara stekskyn till serveringen. Servera med den underbara purén av broccoli och jordärtskocka.
Fotograf: Emma Shevtzoff