Citronglass med passionsfrukt

- Energi: 147 kcal
- Protein: 3 gram/portion
- Fett: 14 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 1 liten ekologisk citron, saft och zest
- 3 ägg
- 1/2 dl valfri sötning eller 2 msk flytande honung
- några droppar gul karamellfärg
- 3 dl grädde
- 3 passionsfrukter
- 50 g färska hallon, till servering
Gör så här
Riv citronens skal fint. Pressa saften. Ställ åt sidan.
Vispa ägg och sötning till en fluffig smet i en plastskål. Tillsätt citron och karamellfärg.
Vispa grädden i en rejäl separat skål. Grädden ska ha ”lagom” konsistens och inte vara för fast. Vänd den i äggfluffet.
Häll smeten i en glassmaskin om du har en sådan eller ställ skålen i frysen och rör om en gång i halvtimmen tills glassen tagit sig. Det kan ta 1–2 timmar. Använd gärna en rejäl slickepott så du kan skrapa skålens insida när du rör om.
Serveras i portionsskålar med passionsfrukt och färska hallon.
Fotograf: Emma Shevtzoff