Citronglass med passionsfrukt

Antal:
  • Energi: 147 kcal
  • Protein: 3 gram/portion
  • Fett: 14 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 1 liten ekologisk citron, saft och zest
  • 3 ägg
  • 1/2 dl valfri sötning eller 2 msk flytande honung
  • några droppar gul karamellfärg
  • 3 dl grädde
  • 3 passionsfrukter
  • 50 g färska hallon, till servering

Gör så här

Riv citronens skal fint. Pressa saften. Ställ åt sidan.

Vispa ägg och sötning till en fluffig smet i en plastskål. Tillsätt citron och karamellfärg.

Vispa grädden i en rejäl separat skål. Grädden ska ha ”lagom” konsistens och inte vara för fast. Vänd den i äggfluffet.

Häll smeten i en glassmaskin om du har en sådan eller ställ skålen i frysen och rör om en gång i halvtimmen tills glassen tagit sig. Det kan ta 1–2 timmar. Använd gärna en rejäl slickepott så du kan skrapa skålens insida när du rör om.

Serveras i portionsskålar med passionsfrukt och färska hallon.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Påsksallad med senapsdressing

Börja med dressingen, så smakerna hinner sätta sig. Det går alldeles utmärkt att göra dressing i förväg, den håller minst 10 dagar i kylen. Blanda...

Djävulsägg

Ägg och majonnäs – Det bästa påsken har att erbjuda!...

Lammstek fylld med örter och färskost

Urbenad lammstek blir saftig och god med färskost och kryddor!...

Gulbetssallad med ansjovis

tärna gulbetor, ansjovis och lök fint. Blanda med majon­ näsen i en skål. Dekorera med finklippt gräslök. Servera i babygem­ eller endivblad. ...

Broccoli- och jordärtskockspuré

Skala jordärtskockorna och tärna eller skiva ganska smått. Koka i lättsaltat vatten 5–10 minuter. Dela och hacka under tiden brocco­lin, inklusive...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!