Påsksallad med senapsdressing

- Energi: 200 kcal
- Protein: 2 gram/portion
- Fett: 20 gram/portion
- Kolhydrater: 3 gram/portion
Ingredienser
Sallad
- 100 g färsk spenat
- 100 g rucola
- 100 g mâchesallad
- 100 g gul babyplommontomat
- 1 gul spetspaprika
Senapsdressing
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl kallpressad rapsolja
- 1 msk dijonsenap
- 1 äggula
- salt & peppar
Gör så här
Börja med dressingen, så smakerna hinner sätta sig. Det går alldeles utmärkt att göra dressing i förväg, den håller minst 10 dagar i kylen. Blanda alla ingredienserna
i en bägare med lock och skaka kraftigt. Ställ undan.
Lägg spenat, rucola och mâchesallad i en skål. Dela tomaterna i halvor och skiva paprikan fint. Blanda alltihop.
Rör i dressingen efter tycke och smak och servera direkt.
Fotograf: Emma Shevtzoff