Fannys Jansson

- Energi: 426 kcal
- Fett: 40 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
- 400 g rättika eller kålrabbi
- 2 stora gula lökar
- 200 g färskost (eller kokosmjölk)
- 2 dl grädde (eller kokosmjölk)
- 100 g ansjovis
- 1 msk mandelmjöl
- salt och peppar
- 50 g smör
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader • Skala och skiva rättikan/kålrabbin tunt • Gör sedan stavar, några millimeter breda • Koka dem i rejält saltat vatten cirka 8 minuter • Ånga av ordentligt i en sil • Skala och skär löken tunt • Stek den försiktigt i smör så den mjuknar, men inte bränns • Blanda samman färsk ost och grädde samt ansjovis både spad och filéer (du kan klippa dem lite om du vill ha mindre bitar) salta och peppra efter smak • Lägg rättikan/ kålrabbin i en form med höga kanter • Höll över gräddblandningen, blanda runt, strö över mandelmjöl och hyvla några smörskivor (med osthyvel) på toppen • Grädda i ugnen cirka 30–40 minuter.
Fotograf: Fanny Lindkvist