Fays chokladtårta

- Energi: 233 kcal
- Protein: 8 gram/portion
- Fett: 76 gram/portion
Ingredienser
- 150 gram 70% choklad
- 150 gram smör
- 5 ägg
- 1 tsk vaniljpulver
- ev kokosflingor
Gör så här
Smörj och ”bröa” formen med kokosflingor i stället för ströbröd. Det går bra att bara smörja om man inte har kokosflingor tillgängligt. Smält smöret tillsammans med chokladen. Det ska inte koka! Separera äggen. Vispa äggulorna tillsammans med vaniljsockret (vispa det pösigt). Vispa äggvitorna för sig (gärna i maskin) så att det blir riktigt poröst skum. Blanda samman smörchokladblandningen med gulorna och vänd till sist ner äggvitan. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, 15 min och inte längre. Ös på med blåbär eller t ex kärnor från granatäpplen. Servera gärna vispgrädde till.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden