Fays chokladtårta

Den här underbara chokladtårtan är rik på ägg och smör men snål på socker. Välj en riktigt god mörk choklad med en kakaohalt på 70 procent. Använd en form med löstagbar kant, ca 23 cm i omkrets. 
Antal: 10 portioner
  • Energi: 233 kcal
  • Protein: 8 gram/portion
  • Fett: 76 gram/portion

Ingredienser

  • 150 gram 70% choklad
  • 150 gram smör
  • 5 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • ev kokosflingor

Gör så här

Smörj och “bröa” formen med kokosflingor i stället för ströbröd.  Det går bra att bara smörja om man inte har kokosflingor tillgängligt. Smält smöret tillsammans med chokladen. Det ska inte koka! Separera äggen. Vispa äggulorna tillsammans med vaniljsockret (vispa det pösigt). Vispa äggvitorna för sig (gärna i maskin) så att det blir riktigt poröst skum. Blanda samman smörchokladblandningen med gulorna och vänd till sist ner äggvitan. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, 15 min och inte längre. Ös på med blåbär eller t ex kärnor från granatäpplen. Servera gärna vispgrädde till.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Moussetårta

Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minute...

Födelsedagstårta à la LCHF

Botten: Sätt ugnen på 170 grader. Smörj en springform, cirka 22 cm. Och strö kokosflingor. Vispa ägg och sukrin poröst i 15 minuter. Blanda ihop övrig...

Chokladbollar med kokos

Testa att baka Marjas nyttiga chokladbollar fyllda med godsaker som pecan, kokosolja och mandel....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!