Finsk kållåda

Finsk kållåda på paleovis! Härligt recept av Cecilia Nisbet Nilsson som driver sajten Swedish paleo.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 450 kcal
  • Protein: 30 gram/portion
  • Fett: 27 gram/portion
  • Kolhydrater: 20 gram/portion

Ingredienser

  • 1⁄2 vitkålshuvud
  • 3 rivna morötter
  • 500 g nötfärs
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk kokosolja
  • 1 nypa havssalt
  • Grovmald svartpeppar
  • 2–3 kvistar färsk timjan
  • 3 dl kokosolja

Gör så här

Finsk kållåda på paleovis! Härligt recept av Cecilia Nisbet Nilsson som driver sajten Swedish paleo.

Sätt ugnen på 175 grader • Koka den rivna kålen och morötterna mjuka i vatten • Bryn köttet och löken i lite kokosolja • Blanda samtliga ingredienser i en ugnsform, salta och krydda med peppar och timjan. Häll över 3 dl kokosmjölk • Grädda i ungefär 35 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Denise Vestin

Relaterat innehåll

Fänkålssallad med kummin

Krispigt fräsch sallad med smak av lime och kummin till vegopajen. Passar också fint till grillrätter och varmrökt fisk!...

Syrad röd- och vitkål

Att syra grönsaker har återigen blivit trendigt. Bakterierna som bildas vid syrningen är kalas för vår tarm och sänker dessutom GI-värdet på det vi ät...

Grönsakskaka med blomkål och broccoli

En enkel variant på en grönsakskaka som blir lite snyggare och som dessutom går snabbt att göra och är mejerifri. Nu när sommaren är här är det ju int...

Paleo-coleslaw

Paleo-coleslaw är perfekt till hamburgaren!...

Förvälld strimlad vitkål

Trevligt paleo-tillbehör för dig som gillar kål. Passar fint till både kött och fisk....

Paleo-gröt

Vispa ihop mjölk och ägg i en kastrull. Sätt plattan på medelhög värme och rör ner kokosmjölet i äggblandningen. Rör tills gröten tjocknat. Smaka av m...

Paleo-latte

En riktig som är löjligt enkel att slänga ihop och som mättar gott. En krämig kaffe som påminner om en "vanlig" mjölkstinn café-latte. Perfekt frukost...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!