Finsk kållåda

- Energi: 450 kcal
- Protein: 30 gram/portion
- Fett: 27 gram/portion
- Kolhydrater: 20 gram/portion
Ingredienser
- 1⁄2 vitkålshuvud
- 3 rivna morötter
- 500 g nötfärs
- 2 gula lökar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 msk kokosolja
- 1 nypa havssalt
- Grovmald svartpeppar
- 2–3 kvistar färsk timjan
- 3 dl kokosolja
Gör så här
Finsk kållåda på paleovis! Härligt recept av Cecilia Nisbet Nilsson som driver sajten Swedish paleo.
Sätt ugnen på 175 grader • Koka den rivna kålen och morötterna mjuka i vatten • Bryn köttet och löken i lite kokosolja • Blanda samtliga ingredienser i en ugnsform, salta och krydda med peppar och timjan. Häll över 3 dl kokosmjölk • Grädda i ungefär 35 minuter.
Fotograf: Denise Vestin