Heta räkor med zucchininudlar

Bra nystartsmat! Åse Falkman Fredrikson bjuder på läckra zucchininudlar med fin räkröra med smak av chili, vitlök och vitt vin.
Antal: 4 portioner
  • Energi: 300 kcal
  • Protein: 330 gram/portion
  • Fett: 12 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 3 zucchini
  • 1 schalottenlök
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1⁄2 tsk chili flakes
  • 1⁄2 dl vitt vin
  • 1 citron, saften
  • salt, peppar
  • 500 g skalade räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
  • 1 dl riven parmesan
  • 3 msk hackad bladspenat

Gör så här

Strimla zucchinin och lägg i ett durkslag och häll kokande vatten över • Låt rinna av i durkslage • Finhacka lök och vitlök • Hetta upp en panna med olivolja och smör, lägg ner lökhacket plus chiliflakes • Låt det fräsa tills det fått fin färg • Häll i vinet och citronsaften, smaka av med salt och peppar • Låt allt sjuda i ca 2 minuter, rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut • Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega • Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt- och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.

Receptförfattare:

Fotograf: Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se

Relaterat innehåll

Råkostsallad

Riv alla rotsaker fint och blanda samman i en skål. Rör ihop ingredienserna till dressingen och häll över rotsakerna. Rör om allt så att det bland...

Omelettrullar med avokado och räkor

Omelettrullar går att variera hur mycket som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. Perfekt till förrätt, som snacks eller till buffén....

Frittata med korv och zucchini

Frittata är en matig omelett som färdiggräddas i ugnen....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!