Heta räkor med zucchininudlar

- Energi: 300 kcal
- Protein: 330 gram/portion
- Fett: 12 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 3 zucchini
- 1 schalottenlök
- 4 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 msk smör
- 1⁄2 tsk chili flakes
- 1⁄2 dl vitt vin
- 1 citron, saften
- salt, peppar
- 500 g skalade räkor (gärna MSC-märkta kungsräkor)
- 1 dl riven parmesan
- 3 msk hackad bladspenat
Gör så här
Strimla zucchinin och lägg i ett durkslag och häll kokande vatten över • Låt rinna av i durkslage • Finhacka lök och vitlök • Hetta upp en panna med olivolja och smör, lägg ner lökhacket plus chiliflakes • Låt det fräsa tills det fått fin färg • Häll i vinet och citronsaften, smaka av med salt och peppar • Låt allt sjuda i ca 2 minuter, rör sedan ner räkorna och låt det sjuda i någon minut • Räkorna är redan klara och de får inte bli för sega • Lägg upp zucchininudlarna på tallrikar, dra ett varv med salt- och pepparkvarnen och häll räkröran ovanpå, blanda runt lite med parmesan och hackad bladspenat.
Fotograf: Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se