LCHF-semlor

- Energi: 507 kcal
- Protein: 13 gram/portion
- Fett: 48 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
Bullar
- 4 ägg
- 4-5 msk sukrin
- 1 dl grädde
- 2 msk kokosnötsmjöl
- 2 dl mandelmjöl
- 2,5 msk fiberhusk
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 tsk kardemumma
Fyllning
- rejält med inkråm
- 6 msk grädde
- 1,5 dl mandelmjöl
- 3 msk sukrin melis
- 2 dl vispgrädde
Gör så här
Bullar
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sötning poröst. Häll i resten av ingredienserna och rör om till en deg. Låt stå ca 5 min. Forma sex eller sju bullar och grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Ta ut och låt bullarna svalna.
Fyllning
Blanda ihop alla ingredienser och klicka ut mandelmassan i vardera semla. Fyll semlorna med vispad grädde och pudra locket med sukrin melis.
Fotograf: Hanna Larsson