Lottas godaste LCHF-paj
Det kom ett mejl till redaktionen från Lotta i Norrköping: "Hej! Som LCHF-fan vill jag dela med mig av en mycket god paj - LCHF-paj från mig till alla! MVH, Lotta."
Antal: 8 portioner
Ingredienser
Pajskal
- 3 dl mandelmjöl
- 1/2 dl skalade sesamfrön
- 1 msk fiberhusk
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 dl riven ost
Äggstanning
- 4 ägg
- 2 dl grädde
- 1 1/2 dl riven parmesan
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 150 g strimlad skinka
- 1 halv purjolök
- 1/2 paket brie (ca 250 g)
Gör så här
Pajskalet:
Lägg mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och mixa en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta! samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ sedan in i kylen och låt den vila ca 30 minuter. Förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 10 minuter.
Fyllningen:
Hacka purjolöken. Lägg skinka, purjolök och smulad brie i botten på pajen och häll sedan över äggstanningen. Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!