Lottas godaste LCHF-paj

Det kom ett mejl till redaktionen från Lotta i Norrköping: "Hej! Som LCHF-fan vill jag dela med mig av en mycket god paj - LCHF-paj från mig till alla! MVH, Lotta."
Antal: 8 portioner

Ingredienser

  • Pajskal

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning

  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 1/2 dl riven parmesan
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 150 g strimlad skinka
  • 1 halv purjolök
  • 1/2 paket brie (ca 250 g)

Gör så här

Pajskalet:

Lägg mandelmjöl och sesamfrön i en mixer och mixa en stund. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta! samman till en deg. Tryck ut degen i en pajform, nagga med en gaffel och ställ sedan in i kylen och låt den vila ca 30 minuter. Förgrädda sedan skalet i 175 grader i ca 10 minuter.

Fyllningen:

Hacka purjolöken. Lägg skinka, purjolök och smulad brie i botten på pajen och häll sedan över äggstanningen. Ställ in pajen i mitten av ugnen och grädda i ca 40 minuter.

Relaterat innehåll

Paj med bacon och feta

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Grönkålspaj med valnötter och cheddar

Pajdeg: Mixa mandelmjöl och sesamfrön och blanda i övriga ingredienser till en deg. Låt vila i kylskåpet en halvtimme och tryck sedan ut i pajform ell...

Purjolökspaj med fetaost

Den här pajen innehåller inga komjölksprodukter. Varken smör eller grädde. Istället används kallpressad rapsolja  och majonnäs eller aioli. Samt fetao...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!