Majonnäs

- Energi: 1725 kcal
- Protein: 4 gram/portion
- Fett: 192 gram/portion
- Kolhydrater: 2 gram/portion
Ingredienser
- 2 ekologiska äggulor
- 1,5 tsk osötad senap
- 1 tsk vit balsamvinäger
- 0,5-1 krm salt
- 2 dl neutral rapsolja
- nymald vitpeppar
- några droppar worcestersås
Gör så här
Blanda äggulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en bägare. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sen i en fin stråle. Mixa ordentligt hela tiden.
Efter att majonnäsen tjocknat, kan du hälla i större mängd åt gången. Arbeta upp och ner i bägaren med mixern, så allt blir ordentligt blandat.
Krydda med vitpeppar och worcestersås, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt. Lägg över majonnäsen i en burk med tättslutande lock.
Fler av Birgittas recept hittar du på hennes blogg!
Fotograf: Mikael Eriksson