Majonnäs

Näringsberäkningen gäller för hela satsen.
Antal: 1 sats
  • Energi: 1725 kcal
  • Protein: 4 gram/portion
  • Fett: 192 gram/portion
  • Kolhydrater: 2 gram/portion

Ingredienser

  • 2 ekologiska äggulor
  • 1,5 tsk osötad senap
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • 0,5-1 krm salt
  • 2 dl neutral rapsolja
  • nymald vitpeppar
  • några droppar worcestersås

Gör så här

Blanda äggulor, senap, vinäger och salt med stavmixern i en bägare. Tillsätt oljan försiktigt, först droppvis och sen i en fin stråle. Mixa ordentligt hela tiden.

Efter att majonnäsen tjocknat, kan du hälla i större mängd åt gången. Arbeta upp och ner i bägaren med mixern, så allt blir ordentligt blandat.

Krydda med vitpeppar och worcestersås, smaka av om det behövs mer vinäger eller salt. Lägg över majonnäsen i en burk med tättslutande lock.

Fler av Birgittas recept hittar du på hennes blogg!

Receptförfattare:

Fotograf: Mikael Eriksson

Relaterat innehåll

Aioli

Näringsberäkningen gäller för hela satsen....

Rimmad fläsklägg och blomkålsmos med pepparrot

Fläsklägg: Skölj av fläskläggen i kallt vatten. Lägg den i en gryta. Täck med kallt vatten och koka upp. Skumma väl. Skölj, skala och skär grönsake...

Energidryck med kryddsmak

Pressa frukterna. Blanda alla ingredienser och häll upp i två muggar. Granatäppelsaften kan du byta mot osötad tranbärssaft eller lingondricka. Gör...

Ugnsstekt kyckling med gräddsås

Skölj kycklingen in och utvändigt i kallt vatten. Låt rinna av väl. Sätt ugnen på 225 grader. Salta och peppra fågeln invändigt och bind upp ben oc...

Valnötsbröd

Näringsberäkningen gäller för hela limpan....

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!