Marjas Peanut Butter Cups
Antal: 10 kakor
Ingredienser
Botten
- 20 g rumsvarmt smör
- 1/2 dl mandelmjöl
- 1 msk riven kokos
- 2/3 msk sötströ
- 2 tsk kokosmjöl
- 1 krm vaniljpulver
Fyllning
- 40 g jordnötssmör
Toppa med
- 80 g choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften ljus, hälften mörk)
- ev kokosolja
Gör så här
Botten
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.
Fyllning
Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.
Toppa med
Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja). Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!














