Marjas Peanut Butter Cups

Antal: 10 kakor

Ingredienser

  • Botten

  • 20 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 msk riven kokos
  • 2/3 msk sötströ
  • 2 tsk kokosmjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • Fyllning

  • 40 g jordnötssmör
  • Toppa med

  • 80 g choklad, utan tillsatt socker (gärna hälften ljus, hälften mörk)
  • ev kokosolja

Gör så här

Botten

Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottnen noga. Tryck ut degen i småbrödsformar (eller liknande små kakformar av papper). Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (håll noga koll så kakorna inte blir brända). Låt svalna.

Fyllning

Lägg på en klick jordnötssmör på varje kaka.

Toppa med

Smält choklad (eventuellt tillsammans med olja). Häll först på den ljusa chokladen och därefter den mörka ovanpå kakan och jordnötssmöret. Låt svalna i kylskåp och ta därefter bort pappret från kakorna.

Receptförfattare:

Relaterat innehåll

Moussetårta

Botten Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser och tryck ut i botten av en 24 cm stor springform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minute...

Barnvänlig blåbärsglass

Barnvänlig glass som är endast är sötad med banan och blåbär! Funkar bra som efterrätt, mellis eller varför inte till frukost?...

Marsipangodis

Sockerfritt marsipangodis att knåda ihop snabbt och enkelt till julbordet!...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!