Barnvänlig blåbärsglass

Ingredienser
- 1 paket Santa Marias Extra Creamy kokosmjölk
- 1 dl kokosolja utan smak
- 2 bananer
- 2 dl blåbär
- ev 3-4 äggulor eller 2 hela råa ägg
- ev 1 tsk vaniljpulver
- ev en nypa salt
Gör så här
Koka kokosmjölken på låg värme i en kastrull i ca 20-30 minuter. Det är för att det mesta av kokossmaken ska koka ur. Häll i kokosoljan, bananerna, blåbär och eventuellt vaniljpulver. Mixa allt slätt med en stavmixer. Kolla temperaturen på smeten. När den är fingervarm, häll i äggulorna. Vill man ha glassen vegansk, så låter man bara bli att ha i äggulor. Det blir gott ändå. Salta eventuellt lite grann om du tycker att det blir godare.
Smaka av så att glassen. Är det för lite blåbärssmak – häll i lite till. För lite sötma – ta i en banan till. Vill du ha annan sötning – häll i det istället. Det här receptet är rätt flexibelt och man kan ta ut svängarna lite. Så våga ändra lite på proportionerna efter ditt eget tycke och smak! (Tänk bara på att bananer innehåller en del kolhydrater.)
Häll upp i glassformar, eller häll i en glassmaskin. Kolla bara så att mängden funkar med din glassmaskin. Ta eventuellt inte hela smeten på en gång. Det går också bra att frysa glassen direkt i en burk, men då får man tänka på att ta fram den i god tid innan den ska ätas. Och så får man tåla att den är lite frostig när man äter den.
Eftersom glassen endast är sötad med banan och blåbär, så ger vi ibland barnen en portion till frukost istället för yoghurt.
- Recept
- Reportage
- Inspiration
- Erbjudanden