Nektarinkaka

Väldigt god kaka med nekatrin
Antal: 8 bitar
  • Energi: 328 kcal
  • Protein: 7 gram/portion
  • Fett: 30 gram/portion
  • Kolhydrater: 8 gram/portion

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1–2 msk honung eller valfri mängd annan sötning
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosnötmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 nektariner eller en handfull plommon
  • 1 tsk kanel

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader • Kör ägg, smör, sötning och övriga torra ingredienser i en matberedare tills det blir en jämn smet och fördela i en smord springform • Skiva nektarinerna och blanda med kanelen och tryck ner snyggt i smeten • Grädda i 20 minuter eller tills kakan fått fin färg, känn efter med sticka att kakan är klar • Servera med löst vispad grädde, en klick fet yoghurt eller ät bara som den är.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Glutenfri morotskaka

Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det...

Radiokaka

En klassiker som kan ätas året om till en kopp kaffe eller te. Chokladmassan är perfekt till praliner av olika slag. ...

Färskostfyllda plommontomater

Dessa ostiga tomater är perfekta som tilltugg till en fördrink eller som en del av en buffébjudning :)...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!