Nektarinkaka

- Energi: 328 kcal
- Protein: 7 gram/portion
- Fett: 30 gram/portion
- Kolhydrater: 8 gram/portion
Ingredienser
- 3 ägg
- 150 g smör, rumstempererat
- 1–2 msk honung eller valfri mängd annan sötning
- 3 dl mandelmjöl
- 2 msk kokosnötmjöl
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 2 nektariner eller en handfull plommon
- 1 tsk kanel
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader • Kör ägg, smör, sötning och övriga torra ingredienser i en matberedare tills det blir en jämn smet och fördela i en smord springform • Skiva nektarinerna och blanda med kanelen och tryck ner snyggt i smeten • Grädda i 20 minuter eller tills kakan fått fin färg, känn efter med sticka att kakan är klar • Servera med löst vispad grädde, en klick fet yoghurt eller ät bara som den är.
Fotograf: Emma Shevtzoff