Radiokaka

En klassiker som kan ätas året om till en kopp kaffe eller te. Chokladmassan är perfekt till praliner av olika slag.
Antal: 1 kaka
  • Energi: 4641 kcal
  • Protein: 90 gram/portion
  • Fett: 552 gram/portion
  • Kolhydrater: 116 gram/portion

Ingredienser

  • 4 dl mandelspån
  • 400 g mörk choklad, 80%
  • 1 dl kokosolja, med eller utan smak
  • 2 dl grädde
  • 2 msk smör
  • 2 tsk vaniljpulver
  • valfri smaksättning

Gör så här

Rosta mandelspånen hastigt i en torr stekpanna. Hacka chokladen. Värm grädden i en liten kastrull och låt chokladen smälta på lägsta värmen. Tillsätt smöret och kryddorna.

Varva mandelspån och choklad i en liten avlång plastform, cirka 10 x 20 centimeter. Ställ i kylen några timmar. Förvaras kallt.

Näringsberäkningen gäller för hela kakan.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Annes ostkaka

Gammaldags efterrätt som smakar som bäst ljummen. När åt du ostkaka med lite bär och vispad grädde, senast?...

Glutenfri morotskaka

Detta recept är inspirerat av Åse Falkman Fredrikson, 56kilo.se, men vi har ändrat lite i ingredienslistan... Riktigt god dag två och även tre. Om det...

Trippeltryffelnöt

Läckra tryfflar med tre olika sorters nötter och mörk choklad. Innehåller endast 2 gram kolhydrater styck!...

Chokladtryffel med passionsfrukt

Gröp ur innehållet i passions­frukterna ner i en kastrull. Vispa i vattnet och koka kraftigt i 5 minuter under omrörning – kokningen får allt fruktköt...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!