Paprikasoppa
- Energi: 325 kcal
- Protein: 6 gram/portion
- Fett: 18 gram/portion
- Kolhydrater: 30 gram/portion
Ingredienser
- 1 kg paprika - röd, gul eller orange
- 1 bit rotselleri eller 1 morot (kan uteslutas)
- 1 hel vitlök
- 2 gula lökar
- 2 msk olivolja
- 1 burk krossade tomater
- 6-8 dl vatten
- salt & peppar
- 1 tsk paprika pulver
- 50 g smör
- hackad persilja eller annan färsk örtkrydda
Gör så här
Skär paprika, lök och rotselleri i klyftor. Skala vitlöken och lägg allt på en ugnsplåt med bakpapper underst. Ringla rikligt med olivolja, salta och peppra. Rosta grönsakerna i 15–20 minuter på högsta värme eller tills de fått fin färg.
Mixa de rostade grönsakerna i en blender tillsammans med burktomaterna. Lägg mixen i en rejäl kastrull. Tillsätt vatten, ajvar och smör. Koka upp och låt puttra 15 minuter på medelvärme. Smaka av med eventuellt mer salt eller peppar.
Strö över hackad persilja eller en klick pesto precis vid serveringen.
Fotograf: Emma Shevtzoff














