Quiche Lorraine

Antal: 6 portioner
  • Energi: 875 kcal
  • Protein: 34 gram/portion
  • Fett: 80 gram/portion
  • Kolhydrater: 5 gram/portion

Ingredienser

  • Pajbotten

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning

  • 400 g rökt sidfläsk, i tärningar
  • 1 gul lök eller halv purjolök, hackad
  • 1 msk smör
  • 5 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g riven ost
  • salt, peppar

Gör så här

1. Kör mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga
ingredienser och mixa till en deg. Tryck degen i en springform
och nagga botten med gaffel, låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
Du kan förgrädda i 7–8 minuter men jag brukar hoppa över det
momentet.
2. Vispa ihop ägg och vispgrädde. Salta och peppra.
3. Lägg sidfläsktärningarna i en kall stekpanna och sätt på högsta
värme. Tillsätt löken när fläsket börjar smälta. Fräs ytterligare
någon minut, sänk värme något och fortsätt att bryna tills både
lök och sidfläsket fått fin färg.
4. Lägg fläsk och lök i pajskalet. Blanda osten i äggstanningen och
häll över. Grädda i 175 grader 30–40 minuter.

Receptförfattare:

Fotograf: Emma Shevtzoff

Relaterat innehåll

Paj med bacon och feta

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

Köttfärspaj

Pajskalet: Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel...

Broccolipaj med rödlök

Pajbotten: Mixa mjöl och sesamfrön i mixer. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en deg. Tryck ut i springform och nagga botten med gaffel, låt ...

  • Recept
  • Reportage
  • Inspiration
  • Erbjudanden
Prenumerera på vårt nyhetsbrev!