Rotfrukspaj

- Energi: 364 kcal
- Protein: 10 gram/portion
- Fett: 30 gram/portion
- Kolhydrater: 12 gram/portion
Ingredienser
- PAJDEG
- 3 dl mandelmjöl
- 1/2 dl sesamfrön
- 1 msk psylliumhusk eller Fiberhusk
- 1 tsk havssalt
- 40 g kokosolja
- 1 ägg
- FYLLNING
- 2 morötter
- 2 palsternackor
- 1 stor gul lök
- lite kokosolja att steka i
- 1 kruka färsk timjan
- havssalt efter smak
- ÄGGSTANNING
- 3 ägg
- 2 dl kokosmjölk
- havssalt och grovmalen svartpeppar efter smak
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader • Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare • Tillsätt psylliumhusk, havssalt, kokosolja och ägget och mixa till en deg • Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel • Förgrädda i 10 minuter tills det fått lite färg • Skala morötter och palsternackor och riv grovt • Skala och strimla löken • Bryn allt i lite kokosolja i en panna. Vänd ner färska timjanblad, smaka av med havssalt. Häll blandningen i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll över pajen. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter tills äggstanningen blivit fast och pajen fått lite färg. Avnjut med en härlig sallad eller som tillbehör till kött, kyckling eller fisk.
www.undervarttak.sehttp://www.undervarttak.se
Fotograf: Cecilia Sand